Verdieping cursus ‘Effectief leiderschap’ – Business Club N.V.

Verdieping cursus ‘Effectief leiderschap’

Dirigent Pieter Jan Leusink spreekt bij seizoensopening Business Club N.V.
25 september 2017
Business Club N.V. ondersteunt S.V. ’t Harde bij het bereiken van haar ‘doelen’
18 oktober 2017

Vanaf 10 oktober gaat de cursus ‘Effectief leiderschap‘ van start. Er is plaats voor 10 deelnemers en de eerste 8 zijn inmiddels ingeschreven. 

Er is veel interesse voor deze cursus en voor degenen die nog twijfelen over deelname is er een stuk verdieping geschreven door Marco Overdijk van Stoeten en Partners. 

Waarom deze cursus?
De wereld veranderd en we vragen steeds meer van elkaar. 24/7 bereikbaar en als je binnen een uur niet reageert op een app, vragen mensen al of je het wel gelezen hebt. De druk wordt dus groter en ons functioneren vraagt daarvoor aanpassingen. 
Lichamelijk en psychisch kan dit voor problemen zorgen. Denk hierbij aan burn-out, overspannen, stress, kwalen en conflicten in werk of privé situaties. 
De vraag is “heb je hier invloed op?” Wij mensen hebben als individu geen invloed op de maatschappij, maar wel op ons leven. Wij zijn zelf verantwoordelijk voor de keuzes die we maken. Ook al denk je vaak dat je geen keuze hebt, want “het is nu eenmaal zo” of “zo ben ik gewoon”. Toch zijn er mogelijkheden om grip te krijgen op een effectievere manier van werken en leven. 
Covey en zijn boek
Steven Covey heeft onderzoek gedaan naar de eigenschappen die nodig zijn voor effectief leiderschap. Zijn visie is onomstreden en heeft vele mensen geholpen om effectiever in het leven te staan. 
Maar wees gewaarschuwd van te voren, want het is niet eenvoudig. Het gedrag dat wij vertonen is een gevolg van de levensjaren die achter je liggen. Je voelt je daar comfortabel bij. Het heeft je wellicht ook succes gebracht en dat kan je rechtvaardiging zijn om niets te willen veranderen. Je zult in de spiegel moeten kijken en onderzoeken waar je goed in bent welke vervormingen je hebt. Misschien heb je daar zelf geen last van maar je omgeving misschien wel. 
Zelfreflectie en zelfkennis zijn geen onderwerpen waar wij mensen voor in de rij staan om op gereflecteerd te worden. Mocht je het aandurven om de stap te zetten, zal het je inzicht geven, je bewustwording vergroten en de gedragsverandering wordt in werking gezet. 
Cursus bi Business Club N.V.
De training voor de Business Club is gericht op jouw leiderschap. Als leider van een bedrijf, als leider van een team of als leider over je leven. Iedereen heeft dus te maken met leiderschap. Maar hoe ga je daarmee om? 
Is jouw gedrag het gevolg van de omstandigheden of is jouw gedrag het gevolg van de beslissingen die je neemt? En heb je voor jezelf duidelijke doelen gesteld? En hoe wil je daar dan komen op die bestemming? Timemanagement hebt je hierbij om er ook daadwerkelijk te komen. 
De avonden van de training zijn geen opsomming van tips en trucs, maar je gaat zelf aan de slag. Alleen door het te doen, ga je het je eigen maken en zul je succesvoller worden. Om je hierbij te helpen is er een coach 24/6 beschikbaar om je te helpen als je vast loopt. 
Investeer in jezelf en durf te kiezen. Van harte aanbevolen.