Onderhandelen! “Piece of Cake, of toch niet…” – Business Club N.V.

Onderhandelen! “Piece of Cake, of toch niet…”

Business Club Academy: Wat betekent de AVG voor jouw e-mailmarketing?
3 november 2017
AH Marketing Academy verhuist
9 november 2017

Op 22 november geven Jack Esselink en Gijsbert van de Weg een voorproefje op de Business Club Academy cursus ‘Beter (leren) verkopen’. In deze blog geven ze aan wat u kunt verwachten tijdens de workshop.

“Piece of Cake, of toch niet…”

Het kopen en verkopen van producten, diensten, ideeën, gedachten of onze tijd, doen we dagelijks. Vaak denken we er nauwelijks bij na, toch?

Op zich niets mis mee, maar stel je voor dat je er wel over na zou denken. En stel je voor dat je je meer bewust zou worden van wat je precies aan het doen bent. Dan bestaat de kans dat je zomaar veel meer succesvol zou kunnen zijn.

Mijn eerste echte onderhandelingen waren dramatisch. Ik ging op pad met een product en het was de bedoeling dat ik zelfstandig ondernemers enthousiast zou maken voor onze producten zodat zij er in de winkel meer van zouden kunnen verkopen. Maar als ik binnenkwam, keken ze me al moeilijk aan, vervolgens keken ze op hun horloge en was de standaard begroeting, “ Sorry ik heb nu geen tijd…..”

Na een aantal trainingen en heel veel oefenen kreeg ik steeds meer inzicht in het verkopen en onderhandelen en daarmee kreeg ik steeds meer grip op het eindresultaat.

Deze ervaringen willen we graag met jullie delen zodat je zult zien dat je een onderhandeling kunt sturen. We zullen dit doen door veel praktijk ervaringen te delen en door ook verschillende theorieën over dit onderwerp te bespreken. Ook gaan we samen aan de slag zodat je in een vertrouwde omgeving kunt oefenen en er achter kunt komen wat voor jou wel en wat niet werkt.

Paar praktische tips geven we je nu al:

  • Bereid je goed voor op een onderhandeling en deel dit met een collega, maak gebruik van zijn of haar kennis.
  • Verplaats je in de andere partij, stel dat jij dit aanbod zou krijgen, hoe zou jij dan reageren.
  • Denk vast na wat belangrijk is voor de persoon waarmee je in gesprek gaat. Wat zou hij of zij willen realiseren.

Als je nu wat voelt kriebelen dan moet je zeker gaan komen. Je gevoel is namelijk essentieel bij een succesvolle onderhandeling.

Onderhandelen is een van de onderdelen waar we stil bij staan tijdens de training/cursus. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Verkopen
  • Deuren Openen
  • Pitchen van je product of dienst.

We zien jullie graag op 22 november, uiteraard met een “piece of cake”

Schrijf je hier in voor de sessie tijdens ‘Het succes van de regio’