TOP voor Dementie – Business Club N.V.

TOP voor Dementie

Klaver4Reclame
3 oktober 2019
Stapkracht
27 september 2019

TOP voor Dementie

TOP voor Dementie is het bedrijf van Gerdien Top.

Afgestudeerd Maatschappelijk Werker (Hogeschool Windesheim, 2012) en sinds 2018 zelfstandig ondernemer. 

Gerdien heeft een jarenlange ervaring in de ouderenzorg o.a. in de functies casemanager dementie en verpleegkundige in de psychiatrie.

‘In die jaren heb ik met heel veel mensen met dementie en hun families gewerkt.  Ik heb gezien hoe moeilijk het is om te leven met dementie. 

We weten eigenlijk nog maar heel weinig over dementie, en hierdoor doen we de mensen die dementie hebben tekort.

En daar wil ik wat aan doen!’

 ‘Want als je beter leert omgaan met de dementie van je naaste, dan gaat die persoon écht beter functioneren!

Dát is de boodschap die ik met iedereen wil delen!’

Top voor Dementie deelt haar kennis in grote en kleine groepen, maar ook individueel bij u thuis!

Training en voorlichting
TOP voor Dementie biedt belevingsgerichte trainingen en voorlichting aan mensen die in aanraking komen met mensen met dementie. Bijvoorbeeld in de familie, bij de (sport)vereniging of bij het uitoefenen van (vrijwilligers)werk. 

Op een laagdrempelige manier leert u mensen met dementie beter begrijpen waarna u uw eigen gedrag hierop kunt aanpassen. 
TOP voor Dementie adviseert  en geeft voorlichting aan organisaties en bedrijven die vragen hebben over het onderwerp dementie.

Theater; een TOPavond!

Interactief theater, waarin de bezoekers worden meegenomen ‘achter de voordeur’ van een gezin waar dementie speelt. Op pijnlijke wijze wordt duidelijk dat dementie meer is dan alleen vergeetachtigheid. We laten verdriet, boosheid en wantrouwen zien, maar ook vrolijkheid en humor!

Het publiek wordt  actief betrokken tussen de scenes door, en wordt uitgedaagd om mee te denken en te discussiëren over een betere benadering voor mensen met dementie.

Juist die discussieruimte zorgt voor verdieping van de avond, waardoor het meer dan alleen een ‘leuke avond uit’ wordt!

Een TOP-avond is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met dementie in de familie, in (vrijwilligers)werk, vereniging of sport. Maar ook mensen die werken met mensen met dementie worden van harte uitgenodigd om een TOP-avond bij te wonen!

Thuistraject
Individuele begeleiding en advies over dementie. In een kortlopend traject zoomen we in op de situatie en vragen in uw familie. Uw privacy is gewaarborgd en u krijgt adviezen op maat. De gesprekken vinden plaats bij u thuis. 

 TOP voor Dementie staat voor:

·          Beleven en ervaren

·          Praktisch en laagdrempelig 

·          Persoonlijk en vertrouwd