Innovatiehuis De Diamant – Business Club N.V.

Innovatiehuis De Diamant

Vinke Design
7 december 2016
Mook Leiderschap & Ontwikkeling
7 december 2016

Innovatiehuis De Diamant

Innovatiehuis De Diamant

Het adres van het Innovatiehuis De Diamant is Elspeterweg 22a in Nunspeet (gebouw Rabobank Noord-Veluwe).

Business Club N.V. ondersteunt het Innovatiehuis door ondersteuning in zowel gebruik van het platform als een financiële toezegging.

September 2015 – Tijdens de ‘Roadshow’ van De Diamant van Midden-Nederland maakten ondernemers duidelijk dat de innovatiemotor in de regio soepeler kan lopen. Zij spraken hun behoefte uit aan samenwerking met andere bedrijven en onderwijsinstellingen voor het delen van kennis en voor coaching. Als aanjager van innovaties op de Noord-Veluwe komt de stuurgroep van Diamant met een vastomlijnd plan om het ‘Innovatiehuis De Diamant’ te openen.

Organisatie van innovatie
De realisering van dit innovatiehuis kreeg een concrete invulling bij de brainstormbijeenkomst over ‘Organisatie van innovatie’. Deze vond plaats op 18 augustus 2015 bij de Rabobank in Nunspeet. Daar werd benadrukt dat een innovatiecentrum de plek wordt waar vraag en aanbod op het gebied van innovatie van alle kanten samenkomen. De thema’s daarbij zijn duurzaamheid, techniek, toerisme, food, maatschappelijke uitdagingen en het aantrekken van talenten.

Het toekomstige innovatiehuis sluit aan bij al bestaande initiatieven, zoals bijvoorbeeld Platform Techniek, IGEV en Bouwopleiding Nunspeet.

Verspreid over regio
Specifieke onderwerpen worden verspreid over de regio uitgelicht. Dit om optimaal in te spelen op actuele ontwikkelingen. Hiervoor ontstaan bij bedrijven of onderwijsinstellingen tijdelijke proeftuinen en broedplaatsen. Als eerste ‘proeftuin’ gaat De Diamant aan de slag met robotisering. Hier worden nieuwe mogelijkheden met robots voor de (regionale) industrie ontdekt en uitgeprobeerd en bijbehorende scholingsprogramma’s ontwikkeld en uitgevoerd.