Studio Lusin: Goed doel met weinig budget helpen toch professioneel over te komen – Business Club N.V.

Studio Lusin: Goed doel met weinig budget helpen toch professioneel over te komen

Dirigent Pieter Jan Leusink: “Muziek is het mooiste als het gecontroleerde chaos is”
7 december 2017
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is de standaard voor Thijs Stoel
2 januari 2018

Studio Lusin: Goed doel met weinig budget helpen toch professioneel over te komen

 

Lusine Grigoryan is één van die mensen die, ondanks een klein postuur, als een krachtig mens overkomt. En een krachtig mens is ze zeker. In september ging ze nog 5 dagen mee met ‘Mont Ventoux on Wheels’. Dit is een initiatief van Stichting Wiel uit Elburg waarbij mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking samen met een groep professionals en begeleiders de Mont Ventoux beklimmen. Maar dat is verre van het enige dat ze aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doet.

 

Duizendpoot

Mont Ventoux on Wheels is slechts één van de vele projecten waar Lusine bij betrokken is, zowel persoonlijk als met haar bedrijf Studio Lusin. Ze vertelt: “Het is eigenlijk allemaal begonnen tijdens een burendag. Hierdoor kwam ik in contact met Stichting Wiel. Zij hebben als doel het bij elkaar brengen van Elburgers en daar passen buurtactiviteiten natuurlijk mooi in.”

Op mijn vraag wat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor Lusine betekent antwoordt ze stellig: “een team of goed doel met geen of weinig budget helpen om toch een professionele uitstraling te hebben en hen zo verder te helpen in hun doel. Maatschappelijk belangrijke organisaties verder helpen. Daar zet ik mijn kennis en vaardigheden graag voor in. Druk zijn zit sowieso in mijn bloed. Stilzitten is echt niks voor mij!”

 

Olievlek

“Toen ik net begon met Studio Lusin zocht ik naar manieren om mezelf zichtbaar te maken en tegelijkertijd te netwerken en mezelf te ontwikkelen. Dat alles vond ik in vrijwilligerswerk. Zo kwam ik bijvoorbeeld in contact met de Culturele Stichting Elburg, waarvoor ik folders, flyers, posters, kaarten etc ontwerp. Voor de Lokale Omroep Elburg (LOE) fotografeer ik regelmatig en soms lees ik het nieuws. Iets heel anders, maar ook erg leuk! Toen mijn zoons  gingen voetballen bij ESC heb ik daar op een gegeven moment aangeboden om te helpen met de presentatiegids. Dat doe ik inmiddels alweer 4 jaar. En zichtbaar ben ik door al deze activiteiten zeker. Omdat ik op veel evenementen in de regio met mijn fotocamera rondloop, kent bijna iedereen me.”; glimlacht ze.

 

Balans

Lusine: “Idealiter zou ik 10% van mijn tijd aan vrijwillige klussen willen besteden, maar dat is in de praktijk veel meer. Toen ik net startte had ik meer tijd om hieraan te besteden, maar nu komt het soms in gedrang met mijn commerciële klussen. Daarom heb ik een aantal dingen moeten inperken of afstoten. Heel jammer, maar het kan niet anders. Met een aantal partijen heb ik afspraken kunnen maken over aangepaste prijzen, zodat non-profit-organisaties met een klein budget toch een mooi communicatiemiddel kunnen neerzetten. En het zichtbaar zijn en opbouwen van mijn netwerk heeft zakelijk zeker nut gehad. Via mijn (semi-)vrijwillige klussen heb ik weer betaalde klussen gekregen bij onder andere Museum Elburg, de Winkeliersvereniging, Oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop en Trendpark. Zo levert vrijwilligerswerk me toch veel op, niet alleen voldoening, maar ook een groot netwerk, veel zichtbaarheid én werk. Dat is misschien wel het mooiste aan vrijwilligerswerk; je helpt er elkaar mee.