Sportief ondernemen met ABC Fitness – Business Club N.V.

Sportief ondernemen met ABC Fitness

Ondernemers bezoeken Aan de Gracht tijdens stadswandeling door Elburg
22 oktober 2018
Inspiratie-ontbijtsessie ‘Vacatures invullen 3.0’
6 november 2018

Sportief ondernemen met ABC Fitness

Vanaf november zullen we met Business Club Sports tien weken lang een spinning clinic volgen onder leiding van Niek. Voor Insights maken we nu al kennis met de sportieve ondernemer.

Achter de balie van ABC Fitness treffen we de altijd goedlachse Niek Aink aan. Niek is samen met zijn vrouw Iris eigenaar van de sportschool aan de Havenkade in Elburg.

Niek, we kennen je allemaal als de eigenaar van ABC maar kun je wat meer over jezelf vertellen?
“Mijn naam is Niek Aink, 51 jaar en ik woon sinds mijn 6e in Elburg. Mijn ouders waren vroeger eigenaar van Restaurant Le Papillon en waren echte ondernemers. In 1992 openden zij het pand waar we tegenwoordig met ABC Fitness zitten. Het grappige is dat wij destijds uitsluitend zwemles gaven en sauna-avonden organiseerden. De fitnessruimte verhuurde wij aan een ander.

Vanaf mijn 9e jaar was ik actief met sport in de weer en vooral met tennis. Ik heb om die reden ook bewust gekozen voor een sportopleiding, namelijk de Calo in Zwolle. Na mijn schooltijd heb ik 14 maanden militaire dienstplicht vervuld. Toen ik daar in 1992 uitkwam begonnen wij met ABC. In 2002 hebben mijn vrouw en ik het overgenomen van mijn ouders, maar mijn vader helpt nog mee met de administratie. Het blijft een familiebedrijf, dat blijkt wel uit het feit dat mijn dochter Nine een eigen schoonheidssalon in het pand heeft en ook zwemles geeft. Mijn zoon Kjell, die momenteel op wereldreis is, heeft zijn fitnesstrainer diploma’s en daarnaast heeft hij sportkunde gestudeerd.”

 

Sporten van jong tot oud en voor jong en oud
Bij binnenkomst is meteen duidelijk dat het hier geen standaard sportschool betreft. “De lat ligt echt hoogt” zegt Niek vol trots. “In 2011 hebben wij een enorme verbouwing uitgevoerd om de sportschool uit te breiden en in materiaal wordt flink geïnvesteerd. Het eGym is daar een mooi voorbeeld van. Dit concept maakt het mogelijk dat jong en oud bij ons kan trainen. Het programma wordt volledig afgestemd op de individuele gebruiker. Hierdoor kan iedereen op een verantwoorde manier sporten en kunnen wij de prestaties meten. Het gevolg is dat je ook volgende week weer het beste sportprogramma krijgt aangeboden. Naast de activiteiten uit de sportschool geven wij ook nog steeds zwemles. We hebben klanten variërend tussen de 4 en 95 jaar.” zegt Niek vol trots.

“We hebben nu ouders welke hun kinderen hier laten afzwemmen omdat zij dit zelf hier 26 jaar geleden ook hebben gedaan. Dat is toch prachtig! Hopelijk komen die kindjes hier later ook weer sporten”

Ondernemers die mee willen doen met de spinning clinic en zo ABC Fitness willen bezoeken kunnen hier meer lezen.

Samen kom je verder
“De kracht zit altijd in samenwerken.” aldus Niek. “Ondanks dat onze toestellen gebruiksvriendelijk zijn en onze leden volledig monitoren is het uiterst belangrijk dat er goede begeleiding is. Er lopen hier bijna altijd medewerkers die jou kunnen helpen en begeleiden. Maar samenwerking gaat verder dan goede begeleiding. Ook met onze buren Louwen en Muilwijk hebben wij een mooie samenwerking. Wij kunnen elkaar helpen en versterken.”

 

Dat blijkt, je nam direct contact op toen we Business Club Sports lanceerden.

“Toen ik dit las werd ik direct enthousiast van het nieuwe plan van Business Club N.V. Elkaar ontmoeten tijdens sporten, daar wil ik wat mee doen. Ik heb direct contact opgenomen met het bestuur om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Begin november start er een spinning clinic. Gedurende 10 weken gaan we met de ondernemers spinnen. Een mooie manier om elkaar te ontmoeten en voor mij een kans om het bedrijf te laten zien.”

“Werknemers moet fit en in topconditie zijn”

We kijken er naar uit. Tot slot, een echte ondernemersvraag. Waar staat ABC over 5 jaar?
Ook over de toekomst heeft Niek een heldere blik. “Wij moeten er alles aan doen om mensen nóg beter te helpen én hen overtuigen van het feit dat ze duurzaam moeten bewegen. Mensen moeten beseffen dat het noodzakelijk is om tot op hoge leeftijd aan kracht- en cardiotraining te doen om een betere kwaliteit van leven te krijgen. Want met 2 maal per week goede spierkrachtoefeningen creëer je de basis voor een gezonde levensstijl waar je bij het ouder worden profijt van hebt. Daarnaast is overgewicht, met alle gevolgen van dien, een steeds groter probleem in Nederland. Wij hebben alles in huis om deze ‘epidemie’ tegen te gaan, maar mensen moeten het zélf wel willen.

Daarnaast verwacht ik dat onze zoon Kjell over 5 jaar veel in het bedrijf doet. Kjell komt vóór de zomer van 2019 terug van zijn wereldreis en zal dan de Personal Training weer oppakken en verder uitbreiden.
Tevens zullen wij ons blijven focussen op het verbeteren van onze kwaliteit en houden we de trends scherp in de gaten. Ook wil ik mij meer op de ondernemers gaan richten want jouw werknemer is het belangrijkste bezit van jouw bedrijf.”