Speel op safe met Manroy Veiligheidstrainingen – Business Club N.V.

Speel op safe met Manroy Veiligheidstrainingen

Kokki’s cafe organiseert zomerfeest in ‘t Harde
13 juni 2017
Deze zomer: Festival Klassieke Muziek Elburg
14 juni 2017

Een gezonde werkplek is ook een veilige werkplek. Manfred van Reenen van Manroy Veiligheidsdiensten in Nunspeet ondersteunt bedrijven bij een veilige werkomgeving. Met trainingen, advies en materiaal zorgt hij dat uw bedrijfsgebouw en medewerkers zijn voorbereid op een calamiteit. Hierdoor wordt schade voorkomen of gereduceerd.
Manroy Veiligheidsdiensten geeft alle mogelijke veiligheidstrainingen als BHV, EHBO en Reanimatie. Daarbij levert hij middelen als EHBO-koffers, brandblussers, blusdekens en rookmelders. ‘’De Arbowet stelt veel eisen aan ondernemers en soms zijn die regels niet duidelijk. Ik maak daarom vaak een Risico-Inventarisatie & Evaluatie en het bijhorende Plan van Aanpak. Ook is er veel behoefte aan ontruimingsplannen en advies omtrent geschikte brandmeldinstallatie’’, aldus Manfred.
Maatwerk

Manfred van Reenen is een sociaal en betrokken ondernemer. Naast zijn eigen onderneming is hij vrijwilliger bij de Brandweer in Nunspeet. ’’In die functie heb ik veel kennis opgedaan en leer ik nog steeds erg veel in de praktijk. Die actuele kennis neem ik mee in mijn trainingen en advies. Ik lever altijd maatwerk. De eerste stap is te kijken naar de behoefte van de organisatie. Zo heeft een horecabedrijf met andere uitdagingen te maken dan een bankgebouw’’, legt Manfred uit.
Paplepel
Veiligheid en preventie zijn Manfred met de paplepel ingegoten. Zo was zijn opa net na de oorlog ook vrijwillig brandweer. ‘’Ik deelde die passie en ben in 2000 gestart met de opleiding tot brandwacht. Inmiddels ben ik zelf brandweerdocent en leid ik brandwachten op. Door de jaren heen heb ik alle mogelijke brandweerdiploma`s gehaald.’’

Voorkomen
‘’In eerste instantie bied ik preventieve maatregelen om een calamiteit te voorkomen. Maar helaas is die nooit helemaal te voorkomen. Daarom stel ik middelen beschikbaar zodat de schade wordt beperkt.  Het gaat vaak mis in de meterkast of bij sfeerverlichting en kaarsen. Ook verlengsnoeren zorgen regelmatig voor kortsluiting. Zorg dat je aansluiting professioneel aangelegd en weggewerkt is.’’

Wetgeving

Iedere werkgever is verplicht de bedrijfsrisico’s in kaart te brengen. Zo is het ook verplicht om een BHV-er op de werkvloer te hebben bij een fulltime dienstverband.
Ook zijn goedgekeurde machines, brandpreventiemiddelen en het op orde hebben van BHV-materialen EHBO-koffers verplicht vanuit de overheid.  ’Veel ondernemers denken: Dat overkomt mij niet, maar als er brand ontstaat heb je een groot probleem. Een verzekeringsmaatschappij keert niet uit als je zaken niet in orde waren’’, benadrukt Manfred.

5 tips voor brandveiligheid in uw gebouw

 1. Rookmelders & brandblussers aanwezig
 2. Vluchtwegaanduiding
 3. Vluchtroutes vrij (binnen en buiten)
 4. Vooruit bedacht plan bij ontruiming
 5. Goede noodverlichting

 

5 tips voor Eerste Hulp
1. Kunnen reanimeren

 1. Gevulde EHBO Koffer
 2. Opgeleid personeel
  4. Tijdig signaleren van ziektebeelden bij onwel worden
  5. Hulpmiddelen aanwezig

Korting voor leden
Speciaal voor de leden van de Business Club N.V. biedt Manfred een gratis Veiligheidsadviesgesprek. Na een rondje door het gebouw krijgt men advies op maat met tips omtrent BHV en Brandveiligheid. Daarnaast biedt Manfred 10% korting op een cursus voor leden van de Business Club N.V.

 Manroy Veiligheidstrainingen

Nunspeet

E-mail: kantoor@manroy.nl

Telefoon0341 250 612
www.manroy.nl