Mark Sepers: Onvoorwaardelijke liefde voor nabestaanden – Business Club N.V.

Mark Sepers: Onvoorwaardelijke liefde voor nabestaanden

Lovetofund: Crowdfunding is vooral een lokale aangelegenheid
18 augustus 2018
Sport als ontmoetingsmoment voor ondernemers
24 augustus 2018

Onvoorwaardelijke liefde voor nabestaanden

,,Dus je bent altijd beschikbaar?” Het is een vraag die mij veel gesteld wordt. Als ik hierop volmondig ‘ja’ antwoord, volgen er doorgaans nog twee vragen: ,,Betekent dit dag en nacht en ook de weekenden? En hoe gaat dit dan thuis?”

Het antwoord dat ik dan geef is: ,,Ja, ik ben dag en nacht en ook de weekenden beschikbaar. Thuis gaat alles gewoon door, thuis wordt er rekening gehouden met mijn beschikbaarheid om families bij te mogen staan. Dit is thuis geen vraag, maar een vanzelfsprekendheid die bij ons hoort. En ja, daar moet soms veel voor wijken, zoals geplande afspraken met familie of vrienden, maar ook momenten binnen het gezin. Voor mij en mijn vrouw is dit geen vraag. Sterker nog: het is niet eens een bespreekpunt. Het is een onvoorwaardelijke liefde voor het beroep dat ik mag uitoefenen.”

Liefde, zorg en oprechte aandacht voor alle betrokken nabestaanden kan ik enkel geven als ik mij volledig beschikbaar stel voor hen. Mijn beroep als uitvaart verzorger vraagt van mij persoonlijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid, maar ook een kwetsbare opstelling door mijzelf. Ik vind het belangrijk om er altijd te kunnen zijn en daarin mezelf te laten zien. Te laten zien hoe en wie ik ben.

Elke nabestaande verdient oprechte aandacht en zorg. Elke nabestaande heeft zijn of haar eigen verhaal, verdriet, ervaringen en zorg. Ik vind het daarom ook belangrijk om de ander echt te leren kennen. Het verhaal en ook het hart leren kennen van nabestaanden kan wat mij betreft niet zonder daar alle tijd en aandacht aan te besteden, die ik nodig acht. Als uitvaartverzorger moet je ook goed om kunnen gaan met tijdsdruk, aangezien er in korte tijd veel georganiseerd moet worden. Dit betekent naast het voeren van gesprekken met de nabestaanden, ook afstemming met derden. 

Ik ben dus altijd beschikbaar, zonder dat ik dit zelf soms in de gaten heb. Het hoort bij mij, omdat ik zoveel van mijn beroep houd. Werk is dan geen werk; het betekent voor mij er simpelweg volledig zijn voor de ander. Vanuit mijn hart!

 

Mark Sepers, uitvaartverzorger

Voor uitvaarten in Elburg, ‘t Harde , Doornspijk, Oostendorp, Oosterwolde, Noordeinde, Oldebroek, ‘t Loo, Wezep, Hattem, Hattemerbroek e.o.

Monuta Sepers  T  0525 68 10 89 / 038 204 99 91 M  06 537 821 85 I  www.monutasepers.nl