Mark Sepers 12,5 jaar uitvaartverzorger – Business Club N.V.

Mark Sepers 12,5 jaar uitvaartverzorger

Succesvol beleggen is weggelegd voor iedereen
22 juni 2017
Bottertocht 2016 bij Botterstichting Elburg
27 juni 2017

Al op jonge leeftijd weet Mark Sepers dat hij iets voor de maatschappij wil betekenen. Hij reageert op een vacature bij een uitvaartonderneming en leert er alle aspecten van het vak. ,,Mark is inmiddels 15 jaar werkzaam in de uitvaartbranche waarvan 12,5 jaar als uitvaartverzorger, deze tijd heeft hem echt gevormd”, vertelt zijn vrouw Annemarie. ,,Het vak past bij hem.”

,,Mark is meelevend, betrokken, respectvol en attent. Zoals hij als mens is, zo is hij ook in zijn vak.” Na tien jaar in loondienst te zijn geweest bij Monuta, krijgt Sepers de kans om als franchisenemer verder te gaan. ,,Al vanaf het eerste begin wist ik dat dit vak mijn roeping is”, legt hij uit. ,,De kernwaarden die Monuta hanteert zoals dienend, oprecht en empathisch gelden voor mij ook.” Hij vervolgt: ,,Ik kom op het meest kwetsbare moment bij mensen binnen. Dan ga je op zoek naar aansluiting. Ik betrek ook eventuele kinderen erbij. Dit vind ik heel belangrijk, want zij kunnen de impact die een overlijden heeft, nog niet begrijpen. Ik kan een kind, maar ook een volwassene, het verdriet niet besparen. Door het geven van persoonlijke aandacht en intensief luisteren, kan ik wel veel voor hen betekenen.”

Elk afscheid raakt mij persoonlijk
Het beroep van uitvaartondernemer is kwetsbaar en verantwoordelijk. De werkwijze van Monuta Sepers wordt gekenmerkt door respect en inlevingsvermogen. ,,Ik oefen mijn beroep uit als mens. Dus elk afscheid raakt me persoonlijk. Ik kan er vanwege mijn persoonlijke geloofsovertuiging goed mee omgaan. Als mij na afloop wordt gezegd: ‘het was verdrietig, maar het was goed’, dan weet ik dat ik de nabestaanden iets heb kunnen geven van de kernwaarden waar ik voor sta.” Dat de persoonlijke werkwijze van Monuta Sepers wordt gewaardeerd, blijkt uit de vele positieve reacties op de website, waar Sepers onder meer ‘een rots in de branding’, ‘een steun en toeverlaat’ en ‘accuraat en betrouwbaar’ wordt genoemd. De zorg die de uitvaartonderneming in de regio Elburg biedt, houdt niet op bij de begrafenis of crematie.

Monuta Sepers staat voor een stijlvol en waardig afscheid
,,De aandacht die Mark geeft, is heel breed”, aldus Annemarie Sepers. ,,Ons huis staat letterlijk open voor de nabestaanden. Iedereen die behoefte heeft aan een gesprek of een kop koffie is welkom.” Monuta Sepers is lokaal betrokken en richt zich op de regio Hattem, Hattemerbroek, Wezep, Oldebroek, Doornspijk, ’t Harde en Elburg. De uitvaartonderneming is gecertificeerd en heeft het Keurmerk Uitvaartzorg (SKU), waarmee een hoogwaardige kwaliteit van dienstverlening gewaarborgd is. Monuta Sepers staat voor een stijlvol en waardig afscheid met respect voor religies en tradities. ,,Ik bedank iedereen voor het in mij gestelde vertrouwen gedurende de afgelopen jaren. De vele contacten hebben mijn leven verrijkt.”