Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is de standaard voor Thijs Stoel – Business Club N.V.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is de standaard voor Thijs Stoel

Studio Lusin: Goed doel met weinig budget helpen toch professioneel over te komen
11 december 2017
Bureau Hanze verhuisd naar bedrijventerrein Broeklanden
18 januari 2018

Thijs Stoel uit Wezep is een bijzondere ondernemer. Op zijn 49e is hij met zijn bedrijf Thijs Stoel Witgoed gestart en in de afgelopen 9 jaar heeft hij een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Door middel van gezond boerenverstand en goed koopmanschap is hij een regionaal bekende witgoedhandelaar geworden. In 2008 tijdens de crisis begonnen te verkopen vanuit een garage is hij nu aan de Rondweg terecht gekomen. Zoon Gerwin en dochter Ilona zijn inmiddels ook zeer actief in de witgoedhandel.

 

Een gesprek met Thijs Stoel raakt veel onderwerpen. Hij is in veel zaken geïnteresseerd en zit vol anekdotes. Stoel heeft oog voor wat er om hem heen gebeurt.

Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit diep verworteld in zijn bedrijf.

‘Het is een modetrend om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen, maar we doen het ook voor de centen.’ Een rake uitspraak. Thijs benoemt een aantal zaken die binnen zijn bedrijf onder de noemer MVO vallen.

‘We scheiden het afval, maken in ons pand gebruik van aardwarmte, hergebruiken het witgoed en hebben een 55+’er in dienst en iemand met afstand tot de arbeidsmarkt.’

Thijs en medewerker Jamal bezorgen door het hele land.

Wat is de reden geweest om in deze categorie mensen aan te nemen?

‘In de werkzaamheden die wij uitvoeren zit veel repeterend werk. Bezorgen, magazijnwerk, inpakken, uitpakken en plaatsen van witgoed. Dit zijn werkzaamheden die goed aan te leren zijn. Het maakt het profiel voor een medewerker laagdrempelig. Toch wil je iemand iets kunnen bieden, dus moest ik ook creatief zijn in het motiveren van een jongen als Jamal. En dat is me aardig gelukt denk ik.’

 

Persoonlijke ontwikkeling

De functie van Jamal vereist een aantal basisvaardigheden. Zo zal hij naast het magazijnwerk ook gaan bezorgen.

‘We bezorgen door het hele land, het liefst binnen twee dagen. Een rijbewijs is dus geen overbodige luxe. Ik zag dit als een mooie motivatie voor Jamal.’ Het rijbewijs als eerste loon in natura, een win-win situatie. Het is typerend voor de denkwijze van Thijs Stoel.

‘En als Jamal ergens voor gaat, doet hij dat ook goed. Zijn BHV-diploma haalde hij met verve in de Business Club Academy.’ De ontplooiing van zijn personeel ziet Thijs als een belangrijk aspect binnen zijn bedrijf.

 

 

Sponsoren van verenigingen en evenementen

Voor een handelaar in witgoed is het belangrijk om lokaal enige bekendheid te genieten. Thijs doet dit onder andere door verenigingen uit de regio te ondersteunen.

‘De waardering die je terug krijgt is erg prettig, en je probeert zo’n club toch te ondersteunen.’ Voetbal en wielrennen zijn de sporten die Thijs het meest aanspreken. VSCO uit Oosterwolde is de club die hij een warm hart toedraagt. ‘Ik heb veel respect voor vrijwilligersorganisaties. Misschien zijn dat juist de meest maatschappelijk verantwoorde ondernemingen’.

 

Toekomstbeeld

‘We zijn net verhuist naar ons nieuwe pand aan de Rondweg in Wezep, het bevalt me bijzonder goed. Voorlopig kan ik hier wel vooruit. We proberen ons te blijven onderscheiden door iets extra’s te doen. We plaatsen, installeren en bouwen apparaten ook in. Onze klanten waarderen het dat we door de week ook ’s avonds openingstijden hebben en altijd bij ons terecht kunnen. We hebben een klantenkring opgebouwd die we graag helpen’.

 

Thijs Stoel Nieuw en gebruikt witgoed

Rondweg 70 Wezep