Deze zomer: Festival Klassieke Muziek Elburg – Business Club N.V.

Deze zomer: Festival Klassieke Muziek Elburg

Speel op safe met Manroy Veiligheidstrainingen
14 juni 2017
Office Warming Novente
19 juni 2017

Deze zomer: Festival Klassieke Muziek Elburg

Van donderdag 29 juni tot en met zaterdag 1 juli 2017 vindt het Klassieke Muziek Festival Elburg plaats op twee historische locaties in de vestingstad: de Grote Kerk en de Kloostertuin van het voormalig Agnietenklooster. De concerten worden uitgevoerd door The Bach Orchestra of the Netherlands en solisten, onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink.

Lees ook: Dirigent Pieter Jan Leusink spreekt bij Business Club N.V. op 27 september

De Elburgse dirigent Pieter Jan Leusink ziet een grote droom in vervulling gaan met de eerste editie van het Festival Klassieke Muziek. „Ik liep al een tijd rond met het idee om een muziekfestival te organiseren in het fraaie voormalige Zuiderzeestadje en tevens mijn woonplaats. We reizen heel Nederland door met klassieke programma’s, maar juist Elburg, mijn geboorteplaats biedt de passende sfeer. Het moest er nu toch eens van komen.” De historische binnenstad, met haar rijke historie, vormt een prachtig toneel voor het festival. Het stadje ademt nog steeds de sfeer van de middeleeuwen. Veel van haar karakteristieke elementen zijn in de tijd bewaard gebleven.

Op initiatief van Leusink nam zijn concertorganisatie contact op met de Gemeente Elburg, Provincie Gelderland en het Elburgs museum. Het idee werd direct met enthousiasme onthaald en binnen enkele weken stond het festival op de agenda. Het programma bevat concerten met muziek van bekende barokcomponisten zoals Bach, Vivaldi, Pergolesi, Purcell en Händel. Er is ontzettend veel belangstelling en de concerten zijn bijna uitverkocht. In de toekomst wil de Elburgse dirigent het festival uitbreiden naar twee weken. „Er is zo veel muziek geschreven welke samen te brengen is binnen dit Festival. Zo kunnen we op een hele laagdrempelige wijze de eeuwenoude muziek van de grote meesters laten horen. Bach bijvoorbeeld schreef zijn muziek honderden jaren geleden maar het is tijdloos en voor alle leeftijden. En helemaal nu we merken dat er veel belangstelling is van publiek uit heel Nederland is het een extra stimulans dit festival uit te breiden.” Zo krijgen jonge musici in de toekomst tijdens dit festival ook de kans hun talenten te laten horen op diverse extra locaties die het stadje rijk is.

De dirigent is geen onbekende in de Grote Kerk te Elburg: hier volbracht hij met zijn musici CD-opnamen van de 200 geestelijke cantaten op waarvan wereldwijd 6 miljoen exemplaren werden verkocht. Onder andere voor dit project werd hij geridderd in de orde van de Nederlandse leeuw. Meer informatie: www.pieterjanleusink.nl