De Business van GlobalRize – Business Club N.V.

De Business van GlobalRize

Business Club N.V. presenteert Sports-initiatief
12 juli 2018
Lovetofund: Crowdfunding is vooral een lokale aangelegenheid
18 augustus 2018

De Business van GlobalRize

 

In 2014 is Stichting GlobalRize opgericht om via het internet het evangelie te verkondigen. Sinds Frans de Lange in 2017 de overstap maakte van burgemeester van Elburg naar directeur van Stichting GlobalRize is er lokaal veel aandacht besteed aan zijn persoon en de redenen om in deze organisatie in te stappen. Maar hoe zit het eigenlijk met de business van GlobalRize? We gingen voor Insights langs in Oldebroek om Frans aan de tand te voelen.

 

GlobalRize wil online het evangelie verkondigen. Door middel van welke diensten bereiken jullie de ‘klanten’?

De Lange gaat er eens voor zitten: “De belangrijkste dienst is dat we online bijbelcursussen aanbieden in vijf talen met mentoren. We willen bijbelcursussen wereldwijd gratis aanbieden. We kunnen dit doen dankzij een 90 vrijwilligers die hier in Nederland en in het buitenland voor ons werken als mentor.”

 

Toch komen de opbrengsten niet voort vanuit jullie klanten. Van welke inkomsten kan de organisatie bestaan?

De Lange vervolgt: “GlobalRize is volledig afhankelijk van giften. We zijn daarbij een echte internet start-up. Ons bedrijf in de vorm van een stichting groeit erg snel. Het is een uitdaging om alle mensen met geloofsvragen optimaal te bedienen. De cursussoftware is dermate goed dat we dit inmiddels ook ter beschikking stellen aan andere organisaties, kerken en bedrijven onder de merknaam www.Learnnn.com.“

Tekst gaat verder onder de foto… 

Er zijn meer instellingen die van giften leven. Is er directe concurrentie en hoe ervaren jullie deze?

“Wij zijn inmiddels 7 jaar actief. Veel andere christelijke organisaties willen inmiddels ook wat gaan doen op internet. Wij richten ons echter volledig op internet en streven daarbij naar een groot wereldwijd bereik en kunnen daardoor echt het verschil maken.” aldus De Lange.

 

Onbeperkte mogelijkheden

Frans vervolgt. “Wij denken en werken voortdurend vanuit de mogelijkheden die het internet biedt en kunnen daardoor voorop blijven lopen. Wereldwijd zijn er eigenlijk maar een paar grote spelers bezig met zending via internet. Wij zijn er daar één van. De markt is overigens geweldig groot. Meer dan de helft van de wereldbevolking zit op internet. Allemaal potentiële klanten.”

 

Van burgemeester naar een organisatie met veel vrijwilligers, is daar een aanpassing in leiderschap voor nodig geweest?

Na een kort moment van stilte is Frans er over uit. “Nee, eigenlijk niet. Ik mag werken met goed gemotiveerde vrijwilligers. Het is allemaal wel wat laagdrempeliger natuurlijk. Een ambtelijke organisatie is wat formeler. We zijn het afgelopen jaar gegroeid van 40 vrijwilligers naar rond de 180 vrijwilligers. Ik merk dat ik daardoor meer tot mijn recht begin te komen. Ik hou van groei en heb als burgemeester natuurlijk goed leren delegeren…Verder zijn we voor een belangrijk deel een thuiswerkorganisatie. Veel mensen werken vooral vanuit huis. Al deze vrijwilligers betrokken houden bij onze missie is een mooie uitdaging.”

 

Door de groei van de organisatie hebben jullie veel vacatures open staan. Is het moeilijk aan de juiste mensen te komen?

De Lange: “Toen ik begon had ik tien vacatures. Toen ze vervuld waren had ik er alweer tien. Zo blijft het maar doorgaan. Dat komt ook doordat wij natuurlijk een enorme ambitie hebben. We willen de hele wereld bereiken met het evangelie bij voorkeur in de moedertaal van mensen. Ik ben ook steeds weer verbaasd over de kwaliteit van de mensen die binnenkomen. Sommige mensen zetten voor ons een dag apart naast een goede reguliere baan maar ook de grijze golf is rijk vertegenwoordigd. Verder valt op dat we een hoog percentage vrijwilligers hebben met een lichamelijke beperking. Zij zijn relatief vaak online en zeer waardevol voor onze organisatie.”

Tekst gaat verder onder de foto…

Tot slot. Wat zijn de doelen van GlobalRize het komende jaar?

“We willen een forse groei realiseren op Learnnn.com door ook andere organisaties de mogelijkheid te bieden om online cursussen aan te bieden.

Daarbij zetten we voortdurend in op de vergroting van het bereik via sociale media. Het aantal taalteams bedraagt nu dertien. We willen nieuwe taalteams opzetten in het Chinees, Portugees, Hindi, Urdu, Vietnamees, Russisch en Duits.”

 

Feiten en cijfers per juni 2018:

  • 180 medewerkerswaarvan 9 (deels) betaald
  • 4,5 miljoen social media volgers op diverse pagina’s
  • Met name het aantal cursisten op Learnnn.com is voor ons belangrijk. Via social media hebben we veel contact met geïnteresseerden in het christelijk geloof. Wij proberen deze mensen door te geleiden naar onze websites en cursussen zodat we ze verder kunnen helpen bij hun zoektocht. Cursussen zijn een hele goede manier om het geloof te delen.

 

Uitgebreide statistieken van de Stichting zijn terug te vinden in de jaarverslagen op www.globalrize.nl

 

Contactgegevens:

 

Elzenweg 1A

8096 RV Oldebroek

 

E-mail

info@globalrize.nl

 

Telefoon

+31 (0)525 795 002