Atzo Projects:  Gezamenlijk tot het beste idee komen, prachtig man! – Business Club N.V.

Atzo Projects:  Gezamenlijk tot het beste idee komen, prachtig man!

Business Club N.V. heeft primeur met Chef de Mission Jeroen Bijl
22 maart 2018
De aard van het beestje – Personeel Kompas
3 april 2018

Chris van Beem is eigenaar van ATZO Projects uit Nijkerk. Een echte netwerker, die met zijn bedrijf veel in de regio werkzaam is. We ontmoeten Chris in Bedrijvencentrum ’t Harde. In het pand wordt hard gewerkt door het team van ATZO Projects. Chris zelf is bezig om één van de muren in de juiste kleur te zetten. Meewerkend voorman, een vorm van leiderschap die hem past. We spreken hem over de persoon achter de onderneming.

Tussen de bedrijven door
Van Beem: “Wij hebben de opdracht gekregen om Bedrijvencentrum ’t Harde volledig te updaten. Ik vind het een prachtig project waarin we, samen met de klant, tot verfrissende ideeën zijn gekomen en met een aantal partners kunnen samenwerken. Dit is een mooi voorbeeld van hoe wij graag werken.”

Een echte ondernemer

Chris omschrijft zichzelf als een energieke, creatieve geest die vol passie voor zijn gezin en zijn bedrijf ATZO Projects gaat.

“Ik ben 51 jaar, woonachtig in Nunspeet en mag daar onderdeel uitmaken van een gezin met 3 kinderen. Zowel ik als mijn vrouw komen uit echte ondernemersgezinnen. Dat is een fijne achtergrond, mijn vrouw begrijpt mijn gedrevenheid qua ondernemen volledig. Ze weet ook precies wanneer zij op de rem moet trappen en dat heb ik af en toe nodig.

Mijn verleden kent een aantal verrassende wendingen: Ik ben begonnen in de automatisering en heb daarna ca. 7 jaar koffie met een uitstraling verkocht. Denk hierbij aan de goede koffie in tankstations. Vroeger stond daar een koffiepot te pruttelen. In mijn tijd kwamen daar net de volledige ingerichte en op maat gemaakte koffiecorners. Achteraf gezien is dat misschien wel de aanleiding om te doen wat ik nu doe. Bestaande of nieuwe omgevingen voorzien van een volledig nieuwe ‘look and feel’ die past bij de functie en het verhaal wat men wil vertellen.

Zo’n 10 jaar gelden besloot ik voor mezelf te gaan werken. In eerste instantie samen met iemand die later mijn compagnon is geworden. Uit die samenwerking is ATZO Retail ontstaan. Door de jaren is ATZO doorgegroeid naar een volwassen bedrijf met eigen personeel. Sinds medio 2016 besloot mijn compagnon een andere richting in te slaan en sinds die tijd ben ik volledig eigenaar van het bedrijf.”

Van ATZO Retail naar ATZO Projects
“Vanuit ATZO Projects ontwerpen en realiseren we omgevingen waar mensen werken of verblijven. Van oorsprong deden we dit wij met ATZO Retail vooral voor winkels, vandaar de naam Retail Wij werkten in die tijd onder meer voor PhoneHouse Nederland (Telecom shops) en DA (de drogisterijketen).

Steeds vaker werden we echter gevraagd om ook andersoortige projecten op te pakken en kwamen er kantoren, hotels, horeca en ‘specials’ bij. Daarin pakken we zowel renovatieprojecten op als casco projecten op.

Door dit soort projecten, die echt enorm gaaf zijn om te mogen doen, dekte de naam ATZO Retail de lading niet meer. Toen ik medio 2016 het bedrijf volledig overnam, is de naam aangepast in ATZO Projects.

Kort daarop is daaraan toegevoegd: Creatieve Bouwers, want dat vertelt exact wat we doen.”

Creatief of bouwer?

“Ik ben naast een creatieve geest vooral ook de regisseur. Zelf ben ik wel handig maar de vaardigheden zitten vooral bij het personeel.

Ik breng de klant, mijn personeel en alle samenwerkingspartners bij elkaar in één project. Daarbij werk ik graag met lokale ondernemers, waar we inmiddels een jarenlange ervaring mee hebben. Niet alleen omdat dat praktisch en (kosten)efficiënt is, maar ook om met een project het lokale ondernemerschap een boost te geven. Elkaar de business gunnen, dat is waar het om draait.

Als partner werken met en voor mijn klant, dat is een van mijn motto’s. Ik schets vaak al samen met de klant de eerste contouren waarbij wij rekening houden met de wensen en eisen van de klant, maar hou daarbij gelijk al rekening met haalbaarheid en maakbaarheid.

 Gezamenlijk tot het beste idee komen, prachtig man!”

Trots

“We zijn erin geslaagd om binnen ATZO Projects gelijkwaardigheid te creëren tussen mijzelf en mijn personeel. Hierdoor kunnen we mooie projecten maken waar we enorm trots op zijn. Niet alleen lokaal, maar ook landelijk. Om wat voorbeelden te noemen: Phonehouse, DA Drogisterijen en de Experts witgoed winkels.

Lokaal mochten we ook flink aan de slag, Bakkerij en Lunchroom Uniek te Nunspeet is een mooi voorbeeld. Daar stapten we binnen toen het nog een dierenwinkel was en daar mochten we helemaal los met uiteindelijk een prachtig resultaat. Begin februari hebben we de make-over van Bedrijvencentrum ’t Harde opgeleverd.”

Maatschappelijk betrokken
“Ik ben een sociaal ingesteld mens. Ik vind het vooral belangrijk dat iedereen met plezier aan het werk is en datgene mag doen waar hij goed in is en passie voor heeft.

Hoewel ons bedrijf natuurlijk commercieel gedreven is, moet je soms ook wat terug willen doen zonder winstbejag. Onlangs hebben we een gedeelte van de verhuizing en inrichting mogen verzorgen van Stichting Make a Wish. Dat zijn projecten die doe je op non profit basis maar deze zijn onbetaalbaar om aan mee te mogen werken.”

De toekomst
Van Beem kijkt vooruit maar houdt ruimte voor ontwikkelingen. “Ik heb niet een vastomlijnd plan. Het bedrijf mag nog best een beetje doorgroeien, maar ik wil wel in staat blijven om mijn rol in te blijven vullen zoals we dat nu doen: De juiste mensen op de juiste plaats.”

De agenda

“Hoewel we nog maar een paar mooie projecten in het verschiet hebben, mag er natuurlijk altijd meer bij. Ik nodig mezelf dan ook van harte uit om bij de lezer op de koffie te komen, om kennis te maken en om samen te kijken of we zijn of haar omgeving (nog) mooier kunnen maken!” besluit Van Beem.