Workshop: Haal meer uit Google Analytics – Business Club N.V.

Workshop: Haal meer uit Google Analytics

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop: Haal meer uit Google Analytics

14-11-2018 19:30 - 22:00

In samenwerking met Internetbureau Beter Bekend organiseren we woensdag 14 november de workshop ‘Haal meer uit Google Analytics’. Jens van Wijhe en Niels Bosman nemen ons mee in de wereld van data en online mogelijkheden.

 

 

Haal meer uit Google Analytics

Een veel voorkomend probleem: Je hebt een website. Het ontwerp is mooi en sluit aan bij de huisstijl van het bedrijf. Je hebt alleen geen idee of je website goed scoort. Krijg je wel bezoekers, en zo ja hoeveel? En waar komen die dan vandaan? Op welk apparaat bekijken ze je website. Welke pagina’s bekijken ze wel, en welke juist niet. Zo maar een aantal vragen. 

 
Google Analytics kan veel van deze vragen eenvoudig beantwoorden. Door middel van een stukje tracking-code kan Analytics allerlei informatie verzamelen over je website bezoekers. Vervolgens kun jij met deze informatie aan de slag om je website te optimaliseren voor je doelgroep.
Inhoud Workshop
Tijdens de workshop “Aan de slag met Google Analytics”  gaan we aan de slag met de basis beginselen van Google Analytics. 
We beginnen met het aanmaken van een account, vervolgens laten we zien hoe je Analytics instelt op je website.
 
Zodra Analytics is ingesteld gaan we aan de slag met het Realtime Data, we analyseren de gebruikers die op dit moment actief zijn op de website.
Vervolgens kunnen we kijken naar gebruikers uit het verleden. Hoe hebben ze de website bereikt en welke handelingen hebben ze uitgevoerd.
Events en Conversies
Als laatste gaan we aan de slag met events en conversies. Events en conversies maken het mogelijk om specifieke handelingen binnen een website of app te monitoren.
We laten zien hoe je doelen kunt instellen zodat bepaalden handelingen meetbaar worden. Denk hierbij aan het succesvol invullen van een contactformulier.
Deelnemersinformatie
Iedereen is welkom op deze avond. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar en om 20.00 start de workshop.
Lokatie
Bedrijvencentrum ‘t Harde
Koekoeksweg 2, ‘t Harde
Aanmelden:

Gegevens

Datum:
14-11-2018
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Bedrijvencentrum ‘t Harde
Koekoeksweg 2
't Harde, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
(06) 12 44 88 21