Kennissessie: Blockchain, crypto’s en de grote revolutie – Business Club N.V.

Kennissessie: Blockchain, crypto’s en de grote revolutie

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennissessie: Blockchain, crypto’s en de grote revolutie

20-03-2018 19:30 - 22:00

Kennissessie: Blockchain, crypto’s en de grote revolutie

 

In samenwerking met Thijs Giesbers van DECENTERX organiseren we op dinsdag 20 maart een kennissessie over een onderwerp wat hot is: Blockchain, crypto’s en de grote revolutie. 

De maandelijkse Meet-ups welke Thijs in Zwolle organiseert trekken inmiddels meer dan 100 personen per sessie.

Aanleiding

Sinds begin 2009 bestaat Bitcoin. De anonieme ontwerper die schuil gaat achter de naam Satoshi Nakamoto bedacht een systeem waarbij men digitaal transacties naar elkaar kan versturen zonder tussenkomst van een bank. Een compleet peer to peer electronic cash systeem zoals hij het omschreef, zonder dat er een trusted third party nodig is. Hoe is dit mogelijk en waarom is dit een dan zo’n grote revolutie?

“Een wereld zonder banken, notarissen en centraal toezicht. Welke technologie zou zoiets überhaupt mogelijk kunnen maken? Gaat ‘blockchain’ voor deze revolutie zorgen?” 

Blockchain

De techniek achter Bitcoin heet Blockchain. Met blockchain technologie zijn er ontzettend veel toepassingen te bedenken, los van alleen Bitcoin. Ook is deze techniek te gebruiken binnen het bedrijfsleven om processen te verbeteren, transparant te maken, te verduurzamen of gewoonweg goedkoper te maken. 

 

In deze uitleg over Blockchain, Bitcoin en crypto’s neemt Thijs ons kort mee in de redenen waarom Bitcoin zo veel waard is geworden en waarom het zo’n revolutionair systeem is. Ook laat hij voorbeelden van bedrijven en instanties die al werken met deze technologie. Dit zijn toepassingen die ingezet worden door gigantische bedrijven zoals Maersk en IBM, maar ook projecten die Nederlandse gemeenten hebben draaien en waar hun inwoners daadwerkelijk gebruik van maken.

 

Kortom, dit wordt een avond die gaat laten zien hoe, en vooral waarom, we binnen enkele jaren allemaal gebruik maken van de blockchain.

Aanmelden en kosten

Deze avond bepaald u zelf wat uw kosten zijn. We vragen u achteraf om een vrijwillige bijdrage, welke we u indien gewenst in rekening kunnen brengen. Zo bepaalt ú de waarde van deze avond.

Aanmelden kan middels het formulier onder aan deze pagina.

Lokatie

Voor deze avond mogen we gebruik maken van de presentatieruimte bij Pruis Schilderwerken in ‘t Harde. U vind hen aan de Koekoeksweg 6 in ‘t Harde.

Thijs Giesbers

Mijn interesse in Bitcoin en blockchain is jaren geleden ontstaan. Ik ben al sinds 2011 werkzaam in de IT en houd zodoende nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Sinds ik met blockchain en bitcoin in aanraking ben gekomen heeft het mij dan ook niet meer losgelaten.

Vanuit mijn bedrijf hebben we in 2013 al een project gestart (Trustbrix) met de gedachte van decentralisatie, zoals blockchain onder andere ook nastreeft. Nu merken we dat ook de markt klaar is voor de adaptie van deze techniek. Met onze kennis en ervaringen die we sinds 2013 op dit gebied hebben begeleiden we voor veel bedrijven en instanties trajecten om de mogelijke toepassingen van blockchain te analyseren en te implementeren. Voor elk bedrijf geldt dat er bedrijfsprocessen zijn die middels blockchain verbeterd zouden kunnen worden. Wij scannen op deze kansen en laten bedrijven innoveren.

 

 

 

Aanmelden voor deze avond

Gegevens

Datum:
20-03-2018
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Bedrijvencentrum ‘t Harde
Koekoeksweg 2
't Harde, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
(06) 12 44 88 21